Senior egészségügyi adatelemző
Ágh Tamás
Tudományos munkatárs
Tudományos munkatárs

Major depresszív zavraban szenvedő betegek rTMS (repetitív transzkraniális mágneses stimuláció) kezelésének egészség-gazdaságtani elemzése

A repetitív transzkraniális mágneses stimulációs (rTMS) terápia egy olyan neuromodulációs technika, mely mára bizonyítottan hatékony módszerré vált bizonyos mentális zavarok, elsősorban a major depresszív zavar (MDZ) kezelésében. Az rTMS kezelés a korábban alkalmazott antidepresszívumokra nem megfelelően reagáló betegek számára újabb kezelési lehetőséget, míg a terápia-rezisztens betegek számára hiánypótló kezelést jelent a jelenlegi terápiás gyakorlatot figyelembevéve.

European Health Data & Evidence Network - EHDEN

Az EHDEN együttműködés (European Health Data & Evidence Network) egy az Erasmus University Medical Centre által vezetett IMI 2 konzorcium. A konzorcium 22 tagja között 11 közszférabeli  és 11 gyógyszeripari partner található. Az EHDEN projekt célja, egy olyan együttműködési hálózat létrehozása, amiben az EU különböző intézményei, különböző egészségügyi szolgáltatók, valamint egészségügyi adatokat kezelő szervezetek a forrásadataikat, az OMOP közös adatmodelljének alkalmazásával (OMOP CDM), egy szövetségi hálózaton belül helyben harmonizálják.

InnoHealth Datalake Projekt - GINOP-2.2.1-15-2017-00067

Az egészségügyi adatok napjainkban az egészségügy szinte minden területén – a prevenciótól a  betegellátáson és szolgáltatásokon át az innovációig – kulcsszereplővé váltak. A hazai egészségpolitika is felismerve az egészségügyi adatok fontosságát és hasznosításának lehetőségét elsősorban az egészségügyi szolgáltatás színvonalának és  költséghatékonyságának növelése érdekében tett progresszív lépéseket az elmúlt néhány évben, így pl. létrehozta az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Teret (EESZT).

Sághy Eszter
Junior egészségügyi adatelemző
+36-72-501500
Józwiak-Hagymásy Judit
Senior egészség-gazdaságtani elemző
+36-72-501500
Ügyvívő-szakértő
+36-72-501500